Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 10 juli, 2018 - 06:51Uppdaterad: tisdag, 10 juli, 2018 - 07:11

Störande oljud, rådjurskollision och fortkörning

Under natten fick polisen in en anmälan om störande oljud från en parkeringsplats i Mariehamn.

Det visade sig vara en ungdom som hade en baslåda bak i sin mopedbil. Ungdomen hade redan hunnit iväg då polisen kom, så polisen upplyste de övriga ungdomarna på platsen om att oskäligt höga oljud kan anses som ett brott. Polisen fick också uppgifter om störande oljud från en fastighet i Mariehamn. Det var ett par som höll på att flytta ut.

En person observerade sin stulna cykel under en promenad, men personen kunde inte påvisa äganderätten och polisen omhändertog cykeln till dess att personen kan uppvisa bevis. En cyklist anmälde att hon under sin färd blivit förföljd men polisen kunde inte påträffa någon på plats.

Polisen påträffade också en motorcykelförare som överskred hastighetsgränsen, vilket slutade med böter. Sociala myndigheter begärde hjälp av polisen för att hitta en ungdom som avvikit. Polisen hittade ungdomen och transporterade denne tillbaka till boendet. Ett inbrottsalarm utlöstes i en fastighet i Mariehamn. Det var handhavande fel från personalen på plats. Polisen upprättade också en anmälan om en rådjurskollision.

Under gårdagens dagspass resulterade hastighetsövervakning på Hammarlandsvägen i böteslapp samt tio dagars körförbud för en som körde 104 kilometer i timmen på 70-väg. En trafikolycka inträffade i Lumparland där två bilar sammanstötte. Parterna var oense och polisen utreder saken. I skärgården utfördes en brottsplatsundersökning. Ett flertal anmälningar kom in om körsätt som kunde bero på berusning. Några påträffades och blåste negativt. Under utlänningsövervakning påträffades fyra utlänningar som granskades. På samma gång utfördes blåstest, vilket visade positivt men under gränsen för rattfylleri.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »