• Arkivfoto: Ida Jansson.
Rasmus Friman intervjuas av Linn Ekebom.
Publicerad: måndag, 7 augusti, 2017 - 14:13, uppdaterad: måndag, 7 augusti, 2017 - 17:54

Stora narkotikabeslag i helgen

Under helgen beslagtog polisen olika typer av narkotikaklassade preparat som amfetamin, kokain och ecstasy under flera husrannsakningar på Åland.

Dessutom registrerade polisen flertalet anmälningar gällande narkotikabrott och straffbart bruk av narkotika. Husrannsakningarna gjordes bland annat i egnahemshus, lägenheter, fordon samt arbetsplatser.

De narkotikaklassade preparat som beslagtogs var förutom amfetamin, kokain och ecstasy också hasch, metamfetamin och subutex. Också rekvisita för narkotikabruk hittades.

Polisen skriver även att man vid en husrannsakan beslagtog över 100 stycken misstänkta ecstasytabletter där värdet i gatuhandeln enligt polisen uppskattas till flera tusen euro. Flera personer är och har varit frihetsberövade för att trygga förundersökningsarbetet.

Polisen har samarbetat med tullen och gränsbevakningen i letandet efter misstänkta medgärningsmän och förundersökningarna kommer att fortsätta i form av husrannsakningar och förhör samt analys av misstänkt narkotika.

Det skriver polisen i ett pressmeddelande.

Fler Nyheter

Pub Stallhagen tjänade inget på Fishbait

Pub Stallhagens ägare, Christian Ekström, intervjuas av Frippe Granlund
I tre år samarbetade Christian Ekströms bolag Pub Stallhagen med först Fishbait och senare med föreningen Örock som i sin tur anordnade Fishbait-festivalen.

Ms Knipan och Odin ställer in turer

Ms Knipan angör inte Torsholma och Enklinge i dag, tisdag, på grund av rådande väderförhållanden. Det meddelar Ålandstrafiken.

Petri Carlsson lämnar stadsstyrelsen

Petri Carlsson intervjuas av Owe Sjöblom
Moderaten Petri Carlsson lämnar posten som ordförande för stadsstyrelsen. Totalt har han varit ordförande i sex år, men nu står han inte till förfogande när det är dags för att utse stadsstyrelsen för de kommande två åren.

Eckeröavgångar ställs in

M/s Eckerös avgång från Grisslehamn klockan 15.00 i dag och klockan 18.30 från Eckerö ställs in på grund av det hårda vädret.

Club Marina stäms

Häv hyresavtalet med Club Marina Ab och ålägg bolaget att ersätta obetalda hyror på drygt 42.000 euro.

Ändrad polispension sparar mycket

Pensionshandläggaren Monica Clemes förklarar varför pensionsreformen för poliserna föreslås:
Det kostar landskapsregeringen 170.000 euro om en polis går i pension fem år tidigare än andra. Det säger pensionshandläggaren Monica Clemes.

Erkännande i Visit Åland-rättegången

Den ekonomiansvarige som förskingrat pengar från sin arbetsgivare Visit Åland erkände brott i dag när rättegången drog i gång i Ålands tingsrätt.

Ny styrelseordförande i Saltvik

Saltvik har fått en ny kommunstyrelseordförande. Fullmäktige har utsett Mathias Johansson till ordförande för kommunstyrelsen som ifjol leddes av Runar Karlsson.

Vädret påverkar Gudingen

Trafikmeddelande: M/s Gudingen angör inte Kyrkogårdsö eller Husö i dag, tisdag. Orsaken är det rådande väderförhållandet, meddelar Ålandstrafiken.