Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 9 augusti, 2019 - 14:01Uppdaterad: fredag, 9 augusti, 2019 - 14:01

Stora individuella skillnader då förstaklassisterna kliver in i skolan

Det finns stora individuella skillnader i förstaklassisternas kunskapsnivå. Det visar en ny grundlig nationell utredning som gjorts i riket. Mätningar som har gjorts på Åland visar även de liknande resultat.

Samtidigt visar utredningen att det inte finns några större skillnader i kunskapsnivåer beroende på var man befinner sig geografiskt eller vilket kön man har. För lärare på Åland är detta ingen nyhet.

- Så har det alltid varit. Vi har elever som kan läsa när de börjar skolan och vi har elever som inte kan läsa och så får det vara, säger Anders Eriksson, rektor i Övernäs skola.

Victoria Öhberg, lärare i strandnäs skola berättar att man använder de två första skolveckorna till att ta reda på hur elevernas inlärning ser ut.

- Vi träffar då alla barn individuellt för att se var de ligger i sin inlärning och hur vi på bästa sätt kan utgå ifrån deras personliga förutsättningar när vi sätter igång undervisningen, säger hon.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »