• Herrick Ramberg som drivit Kökar lanthandel stängde på grund av dålig lönsamhet. Arkivfoto.
Tf kommundirektör Johan Rothberg intervjuas av Axel Eriksson
En längre intervju med Johan Rothberg från Gomorron
Publicerad: fredag, 19 januari, 2018 - 10:38, uppdaterad: fredag, 19 januari, 2018 - 10:49

Stor uppslutning för Kökarbutik

Ett 80-tal kökarbor samlades i går kväll till ett möte för att diskutera möjligheterna att driva en butik i kommunen.

 Butiken, som också tidigare tidvis varit stängd, har den här veckan igen satt lapp på luckan.

-Vi är inställda på att det ska finnas en butik på Kökar, säger tf kommundirektör Johan Rothberg som sitter med i en arbetsgrupp som funderar på alternativ.

En möjlighet är att bilda ett aktiebolag för att bygga och äga en ny butikslokal medan driften skulle skötas av någon i egen regi. Även om tiden är knapp är målsättningen att ha en ny butik till sommaren eftersom den säsongen är viktig för den som eventuellt ska driva en butik.

Fler Nyheter

Misstänkt rattfylleri i Hammarland

Under natten inträffande en trafikolycka i Hammarland, när polisen kom till platsen visade det sig att föraren blåste positivt vid alkoholtest.

Renovering av Föglö skola blir dyrare

Renoveringen och om-och tillbyggnaden av skolan på Föglö blir dyrare än beräknat och därför föreslår nu kommunstyrelsen inför fullmäktige att tilläggsanslag beviljas.

Dagsböter för fornminnesförseelse

Nina Smeds rapporterar:
30 dagsböter på sammanlagt 1260 euro blev domen för kommunpolitikern och entreprenören Tomas Blomberg för fornminnesföreseelse 2016 i Hammarland.

IFK fyller 100

Christer Björkman om firandet:
I samband med Mariehamns 158-årsjubileum igår firade även IFK att man i år som förening fyller 100 år. Detta uppmärksammades med ett tillfälle då...

Nu håller AA till i Villa Carita

Nu har föreningen Anonyma Alkoholister (AA) fått en ny möteslokal. I måndags hölls första mötet i Mariehamns församlings Villa Carita. - Det är...

”Resultatet av en enig åländsk linje”

Roger Nordlund intervjuas av Nina Smeds:
-Det här är bara en liten del av den stora revisionen, men det är en viktig pusselbit, säger Centerns lagtingsledamot Roger Nordlund som var finansminister i den förra landskapsregeringen.

"Ännu några milstolpar kvar”

Mats Perämaa intervjuas av Nina Smeds:
-Ännu finns det några milstolpar kvar tills Åland har sitt nya ekonomiska system, säger finansminister Mats Perämaa (Lib).

Ny kaj i Mariehamns hamn

Alef Jansson intervjuas av Tomas Tornefjell:
Mariehamns hamn ska bygga om Kaj 3 för att anpassa den till Viking Lines nya fartyg. Arbetet innebär bland annat att man utrustar kajen med automatisk förtöjning.

Strejkförhandlingarna fortsätter idag

Förhandlingarna mellan Sjömansunionen och rederierna fortsätter idag och beräknas hålla på åtminstone till på lördag. Det säger Jukka Ahtela vid Riksförlikningsmannens byrå.