Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 12 maj, 2010 - 12:45Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Stor brist på ambulansförare

Det är i dag stor brist på utbildade ambulansförare på Åland, något som länge varit ett problem för räddningsverket. Orsaken är att det inte finns någon svenskspråkig brandmannautbildning i Finland, och därför har åländska ungdomar utbildat sig i Sverige där ingen vårdutbildning ingår. Under två års tid har räddningsverket utan att lyckas försökt få igång en yrkesexamen för ambulansförare på Åland, men nu har man lyckats ta fram ett samarbete med Ålands vårdinstitut som man hoppas ska råda bot på problemet. Vårdinstitutet ansvarar för utbildningen, medan räddningsverket står för det praktiska genomförandet av yrkesutbildningen. Ambulansförarkursen startar i augusti och avslutas våren 2011, och redan har sex personer anmält sig till kursen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »