Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 29 november, 2011 - 14:06Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Stopphot mot Skarven kvarstår

Sjömansunionens hot om att stoppa föglöfärjan Skarven på torsdag om två veckor kvarstår. Att landskapsregeringen nu ändrar på arbetsturerna för manskapet ändrar ingenting när det gäller säkerheten ombord. Det menar Sjömansunionens verksamhetsledare Simo Zitting, som tycker att de överlånga arbetsdagarna hittills på upp emot 17 timmar, bara är ett bevis på att antalet besättningsmän inte räcker till. Han underkänner också trafiksäkerhetsverkets bemanningscertifikat och menar att det bara är ett minimikrav, sedan måste man se vad som ytterligare krävs för manskap för att kunna upprätthålla säkerheten ombord.- Det handlar om säkerheten ifall det händer något. Jag förstår inte hur en minister kan veta mer om det än vi som jobbat med de här frågorna, säger Simo Zitting, med adress till infrastrukturminister Veronica Thörnroos.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »