Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 1 juli, 2020 - 17:15Uppdaterad: onsdag, 1 juli, 2020 - 20:40

Stöd på över en halv miljon till Visit Åland

Visit Åland beviljas extra marknadsföringsmedel på 550.000 euro i syfte för turismens främjande.

Näringsavdelningen vid landskapsregeringen har tagit beslutet då de åländska företagens möjlighet att delfinansiera den åländska marknadsföringen upphört på grund av coronaviruspandemin.

Linnéa Johansson, avdelningschef på näringsavdelningen vid landskapsregeringen, säger att det är en stor satsning och man vill ha beredskap för att kunna synliggöra Åland när restriktionerna lättar upp.

- Det är oklart när och hur man ska satsa och på vilket sätt. Det här beslutet innebär också att Visit Åland tar över en del av marknadsföringen för Tall Ships Races 2021 och en del av pengarna går till den organisationen då det inte finns sponsorer som kan täcka upp personalkostnader och annat runt evenemanget, säger Johansson.

Beslutet har arbetats fram sedan våren då landskapsregeringens andra tilläggsbudget godkändes.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »