Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 12 februari, 2019 - 07:16
  • I nya hus byggs hissar och nu höjs stödet ifall man sätter in hiss i äldre hus. Arkivbild

Stöd för hissar höjs

Landskapsregeringen höjer stöden för olika åtgärder som ska underlätta för funktionshindrade och äldre att bo kvar i sina bostäder.

Installation av hissar i befintligt bostadsbestånd får ett höjt stöd från max 30 procent till max 45 procent av de godkända kostnaderna.

Även stödet för avlägsnande av rörelsehinder höjs från max 40 procent till max 45 procent. Åtgärder som understöds kan vara till exempel trapphiss, byggande av ramper eller automatisering av ytterdörr.

Dessutom ändras villkoren för understöd för reparation av egen bostad och det görs för att fler pensionärer ska kunna bo kvar hemma längre. Det är villkoren för inkomstgränserna för att vara stödberättigad som ändras och även understödets procentandel av de godkända kostnaderna höjs.
I och med att dessa stöd höjs så är alla nu på samma nivå som i riket.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »