Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 22 februari, 2021 - 11:35Uppdaterad: måndag, 22 februari, 2021 - 12:49

Stöd för hållbar resursanvändning inom näringslivet

Nu finns det ett nytt stöd på 700.000 euro som företag kan söka för att uppnå en hållbar resursanvändning.

Landskapsregeringen har summan i budgeten för det här året och stödet är uppdelat i två delar. Den första delen är ett stöd för att göra utredningar och förstudier som sedan ligger till grund för investeringar. Andra delen är ett investeringsstöd. Åtgärder som är berättigande för investeringsstödet är bland annat byte av uppvärmningskälla, främjande av fossilfri trafik, effektiveringsåtgärder inom energi, vatten, avlopp och avfall och andra åtgärder som kan bidra till effektiviserad resursanvändning och minskade utsläpp av växthusgaser.

För utredningar kan företag få maximalt 10.000 euro per förstudie och för investeringar kan företag erhålla 25 procent av kostnaderna, men det maximala beloppet är 300.000 euro. Investeringarna måste uppgå till minst 20.000 euro för att stöd ska kunna erhållas.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »