Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 15 oktober, 2019 - 20:00Uppdaterad: onsdag, 16 oktober, 2019 - 08:11
  • Stephan Toivonen (ÅLD) är inte intresserad av en ministerpost. Foto: Rasmus Olin

Stephan Toivonen vill inte sitta i regeringen

Om Stephan Toivonen tillfrågas är han tveksam till att han eller någon partikamrat från Åländsk demokrati tar en plats i den kommande landskapsregeringen. Det säger han i Ålands radios partiledarutfrågning.

– Man borde säga ja när man ställer upp i politiken, men då måste man respektera att vi inom ÅLD inte har så mycket parlamentarisk erfarenhet, jag har suttit fyra år i lagtinget. Jag tror det behövs mer för att sitta som minister, säger han.
Däremot är partiet öppet för att stöda en regering.
– Vi vill ta ansvar, men man kan ta ansvar och påverka på olika sätt. Den här typen av partier är lite av oppositionspartier. Vi kan stöda regeringen men kan ifrågasätta ärenden. Jag tror det kan vara en bra lösning, vi har diskuterat internt hur vi skulle kunna göra vid olika scenarier.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »