Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 28 december, 2010 - 05:57Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Stenåldersboplatser till salu

Nu vill 27 markägare i Långbergsöda och Tängsöda byar sälja sin mark och sina fastigheter till landskapet. Orsaken är det uppmärksammade bråket om stenåldersboplatserna där. "Det är omöjligt att fortsätta att bo och verka i Långbergsöda/Tängsöda byar såvida man vill undvika att bli utpekad som brottsling och föremål för omfattande medial uppmärksamhet", står det i den skrivelse som markägarnas ombud, Marcus Måtar på Cityjuristerna, har skickat till landskapsregeringen.För två månader sedan upptäcktes att någon schaktats bort sand från ett cirka 750 kvadratmeter stort område mitt i den äldsta delen av en av Ålands äldsta stenåldersboplatser. Händelsen polisanmäldes av landskapets museibyrå.Skrivelsen från Cityjuristerna till landskapsregeringen avslutas: "Erbjudandet att köpa marken förfaller om tre månader och då vidtas förmodligen andra åtgärder".

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »