Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 27 april, 2021 - 10:46Uppdaterad: tisdag, 27 april, 2021 - 17:19
  • Det fortsätter gå bra för Ålandsbanken

Starkt första kvartal för ÅAB

Det fortsätter att gå bra för Ålandsbanken. Årets första delårsrapport visar att banken gör sitt bästa första kvartal någonsin.

Rörelseresultatet uppgår till 10,8 miljoner euro, vilket är 56 procent bättre än under första kvartalet i fjol.

En förklaring är att banken har en fortsatt bra tillväxt med ett stort inflöde av nya kunder i Finland och i Sverige, som för med sig nytt förvaltat kapital.

-Vårt provisionsnetto, alltså det vi tjänar på att hjälpa kunderna med olika placeringar, växte med 16 procent, jämfört med samma period förra året, säger Ålandsbankens vd Peter Wiklöf.

En annan förklaring till det goda resultatet är att Ålandsbankens kreditförluster är i princip noll, trots den pågående pandemin.

-Det är mycket svårt att förutspå om några av våra kunder ska få problem med att betala sina lån, men vi har inte sett något sådant ännu, och vi får hoppas att vaccineringarna gör att vi snart kan återgå till en normal tillvaro.

Det säger Ålandsbanken vd Peter Wiklöf.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »