Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 12 september, 2011 - 15:21Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Stans sossar vill höja skatten<br>för att förhindra nedskärningar

Socialdemokraterna är starkt kritiska till de sparkrav som finns i Mariehamns stad och anser att en höjning av kommunalskatten med mellan 0,25 och 0,5 procent är nödvändig för att inte behöva skära på barnomsorg, skola och äldrevård. I sitt valprogram motsätter sig socialdemokraterna socialnämndens planer på att ta bort tre tjänster inom äldreomsorgen. Dessutom är partiet kritiska till det förslag som finns att höja maxtaxan inom barnomsorgen och vill att den ska ligga kvar på nuvarande nivå på 200 euro per månad. Enligt Socialdemokraterna kunde man med en skattehöjning i den här klassen också slopa det sparkrav på omkring 100.000 euro som finns på alla skolor i Mariehamn och därmed göra det möjligt att behålla nuvarande standard i skolan när det gäller undervisningstimmar och antal lärare.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »