Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 4 februari, 2011 - 06:29Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Stängningshotat elevhem<br>avgörande för val av studier

- Vi valde Åland på grund av att här erbjöds ett elevboende, om man stänger det så går skolan under. Det säger studerande vid Ålands sjömansskola. Som Ålands Radio tidigare berättat har landskapsregeringen sagt upp hyreskontraktet av hotell- och restaurangskolans och sjömansskolans elevhem. Beslutet bygger, enligt utbildningsminister Britt Lundberg, på ett beslut i samband med budgeten år 2009. En motivering är att de studerande har möjlighet att ansöka om bostadsstöd i samband med studiestödet och därför inte ska erbjudas gratis boende eftersom det finns andra skolor som inte har möjlighet till det. Speciellt för Ålands sjömansskola leder det här till problem då många av skolans elever är under 18 år och kommer från riket eller från Sverige.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »