Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 3 november, 2011 - 08:08Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Stan fick rysk staty i födelsedagspresent

Mariehamns stad har fått en ny staty i stadshusbacken. Statyn föreställer den ryska kejsarinnan Maria Alexandrovna som också gett sitt namn åt Mariehamn. Statyn är en gåva från St:Petersburg med anledning av att Mariehamn i år firar 150 år. Igår eftermiddag hölls den högtidliga överlämningen och på plats fanns bland andra Mariehamns stadsdirektör Edgar Vickström som i sitt tal påminde om den tid då Mariehamn grundades, den ryska tiden. -Statyn påminner oss om vår historia och stadens ursprung, sa han. Många av stadens politiker och andra ålänningar fanns på plats för att ta del av festligheterna. Konstnären Andrej Kovaltchuck, som gjort statyn, var där liksom talman Roger Nordlund som tyckte att statyn är en vacker påminnelse om Ålands och Ryssland gemensamma historia.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »