Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 3 april, 2020 - 06:47Uppdaterad: fredag, 3 april, 2020 - 07:41
  • Genom avtalet med butikskedjan Kesko kommer Stallhagens ölsortiment att säljas i 1.200 butiker i hela landet. Arkivbild.

Stallhagen når 1.200 butiker genom nytt avtal med Kesko

Stallhagen har slutit ett nytt avtal med butikskedjan Kesko som innebär att de åländska ölsorterna från och med den här veckan börjas säljas i 1.200 butiker i hela Finland.

Tidigare har Stallhagens öl som mest funnits i 120 butiker i riket.

 

Bolaget har precis som många andra drabbats av de restriktioner som införts med anledning av den pågående pandemin, där bland annat Pub Stallhagen i Godby permitterat delar av personalen. Därför kommer det nya avtalet väldigt lägligt.

 

– Vi är väldigt positiva till avtalet. På den finska marknaden så säljer man 15 procent av ölen i restaurang och 85 procent i butik, speciellt nu när folk är hemma. Så vitt jag vet går det väldigt bra för Orkla i Haraldsby och deras snacks, så vi hoppas att människor även köper öl till helgerna, säger Timo Vetriö, vd för Stallhagen.

På sikt undersöker även bolaget möjligheten att öppna flera Pub Stallhagen i större städer, bland annat i Helsingfors och Åbo.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »