Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 28 november, 2016 - 11:56Uppdaterad: måndag, 28 november, 2016 - 13:11
  • Lilla holmen stängdes av på grund av misstanke om fågelinfluensa. I eftermiddag gästar veterinär Mikael Hagman Åland i dag och då kan allmänheten ringa in och ställa frågor! Arkivfoto: Ann-Christine Karlsson.

Ställ era frågor om fågelinfluensan!

Det har inte upptäckts fler fall av fågelinfluensa. Det säger miljöminister Camilla Gunell, socialdemokrat.

Gunell har i dag haft ett avstämningsmöte med miljöbyråns chef Helena Blomqvist med anledning av fågelinfluensan som upptäcktes på Åland förra veckan.

- Just nu vet vi inte så mycket mer än vad som rapporterats i media. De som har höns följer med läget och om det händer något så rapporteras det hit. Likaså om någon där ute hittar minst fem döda fåglar på en plats, då ska det också rapporteras, säger Gunell.

Det viktigaste just nu är enligt Gunell att få klarhet i hur omfattande fågelinfluensan är på Åland. Och alla som äger fåglar ska som bekant hålla dem inomhus till den sista maj, enligt ett beslut som jord- och skogsbrukministeriet fattat.

Senaste nytt gällande fågelinfluensan hör ni i Åland i dag klockan 15.00 i eftermiddag då veterinär Mikael Hagman gästar studion, då kan ni också ringa in och ställa frågor.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »