Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 16 februari, 2018 - 11:43
  • Planen för Rönnbergs torg förs till stadsfullmäktige, Strandgatan-Villagatan ställs ut.

Stadsstyrelsen röstade om stadsplan

Den omtvistade planen för nya hus vid Strandgatan och Villagränd ställs nu ut efter en jämn omröstning i stadsstyrelsen i går. Moderaterna, centern och Ålands framtid stödde det förslag som också stadsutvecklingsnämnden godkänt efter omröstning och som stadsarkitekten reserverat sig mot.

En av tvistefrågorna är om man ska tillåta ett hus på 3,5 eller 4,5 våningar mot Strandgatan. Det förslag till stadsplaneändring som nu ställs ut i 30 dagar tillåter 4,5 våningar och 3,5 mot Servicegatan i stället för två som stadsplanearkitekten föreslagit.

Om inga anmärkningar lämnas under utställningstiden förs planen till stadsfullmäktige för godkännande. Det samma gäller planen för den så kallade Torgpassagen som ska byggas på Torggatan intill Varuboden City. En plan som gäller Rönnbergs torg, vid Östra utfarten, har redan varit utställd och förs nu vidare till stadsfullmäktige.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »