• Barbro Sundback i stadsfullmäktige. Arkivfoto: Totte Vesterlund
Barbro Sundback saknade motiveringar i förslag i stadsfullmäktige.
Publicerad: torsdag, 21 juni, 2018 - 10:55, uppdaterad: torsdag, 21 juni, 2018 - 12:31

Stadsfullmäktige bordlade förtroendeomröstning

Ålands framtids önskan att byta ut sin ledamot Birgitta Johansson i stadsstyrelsen fick ingen lösning när stadsfullmäktige behandlade ärendet i går.

 På förslag av moderaten Johan Ehn, som ledde gårdagens sammanträde, bordlades ärendet till i augusti. Men det krävdes en omröstning eftersom socialdemokraten Martin Nilsson föreslog att ärendet skulle behandlas i går. Den omröstningen slutade 18-7 för bordläggning.

Beslutet togs efter överläggningar i grupperna men utan dess mer diskussion i salen. Den enda som begärde ordet var socialdemokraten Barbro Sundback som menade att det inte fanns någon förklaring till varför Ålands framtid saknar förtroende för sin ledamot.

-Om man inte åtnjuter en persons förtroende i ett sånt här organ så måste man ange på vilket sätt förtroendet missbrukats, sa Barbro Sundback som meddelade att hon kommer att rösta för att stadsstyrelsen har hennes förtroende.

Enligt Johan Ehn ger bordläggningen en möjlighet för Ålands framtid att lösa frågan internt medan övriga partier också kan fundera på hur man kan gå vidare.

Fler Nyheter

Singelolycka i Hammarland

Polisen, som haft en arbetsdryg inledning på helgen, rapporterar bland annat om en misshandel i en privat bostad i Eckerö och ett ett falskt...

Markbrand i Mariehamn

Idag vid lunchtid fick Räddningsverket larm om en pågående markbrand i Västernäs i Mariehamn. Väl på plats konstaterade man att det handlade om ett...

Air Leap börjar flyga Mariehamn - Åbo

Den 20 augusti kommer flygbolaget Air Leap att börja trafikera sträckan Mariehamn - Åbo. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Fiskrens kan förädlas till djurforder

Bernt Bergman från Petrolax Ab och Olof Karlsson från Nordic Trout Ab:
Det åländska Företaget Petrolax Ab vill börja förädla fiskrens till råvaror för foderproduktion.

Vissa fartyg godkända för hötransporter

Jan-Christian Welander intervjuas:
Kan du uppvisa att höet har en fuktighetsprocent på över 14 procent och om höet är balat, får rederierna transportera ensilagen utan så kallad dangerous goods certifiering eller DG-certifiering. Det menar Jan-Christian Welander, enhetschef på Trafi.

Höga transportkostnader för foder

Pernilla Wiman intervjuas:
På grund av torkan har djurägare börjat titta på alternativet att privatimportera foder från fastlandet, något som innebär skyhöga transportkostnader.

Torkan får butik att ändra köttinköpsrutiner

Sparhallen har bestämt sig för att göra som många svenska butiker och sluta köpa in kött med annat ursprung än Finland och Sverige.

Inget nytt om Åboflyget

Air Leap har inte inlett några flygningar på Åbolinjen i dag.

Mariehamns stad får skadestånd

Infrastrukturdirektör Kai Söderlund är nöjd med domen:
Westengineering Oy ska betala ett skadestånd på 250.000 euro till Mariehamns stad och stå för stadens rättegångskostnader på drygt 33.000 euro. Det framgår av en dom från Egentliga Finlands Tingsrätt.