• Barbro Sundback i stadsfullmäktige. Arkivfoto: Totte Vesterlund
Barbro Sundback saknade motiveringar i förslag i stadsfullmäktige.
Publicerad: torsdag, 21 juni, 2018 - 10:55, uppdaterad: torsdag, 21 juni, 2018 - 12:31

Stadsfullmäktige bordlade förtroendeomröstning

Ålands framtids önskan att byta ut sin ledamot Birgitta Johansson i stadsstyrelsen fick ingen lösning när stadsfullmäktige behandlade ärendet i går.

 På förslag av moderaten Johan Ehn, som ledde gårdagens sammanträde, bordlades ärendet till i augusti. Men det krävdes en omröstning eftersom socialdemokraten Martin Nilsson föreslog att ärendet skulle behandlas i går. Den omröstningen slutade 18-7 för bordläggning.

Beslutet togs efter överläggningar i grupperna men utan dess mer diskussion i salen. Den enda som begärde ordet var socialdemokraten Barbro Sundback som menade att det inte fanns någon förklaring till varför Ålands framtid saknar förtroende för sin ledamot.

-Om man inte åtnjuter en persons förtroende i ett sånt här organ så måste man ange på vilket sätt förtroendet missbrukats, sa Barbro Sundback som meddelade att hon kommer att rösta för att stadsstyrelsen har hennes förtroende.

Enligt Johan Ehn ger bordläggningen en möjlighet för Ålands framtid att lösa frågan internt medan övriga partier också kan fundera på hur man kan gå vidare.

Fler Nyheter

Allt fler turister campar

De totala övernattningarna på Åland minskade något, men allt fler av de turister som kommer hit väljer att campa. Det framgår av statistik från Ålands statistik- och utredningsbyrå.

Misshandel på kryssning

Igår kallades polisen till ett av kryssningsfartygen då en person uppgett att hen blivit misshandlad av sin partner.

Positivt att ungdomar är med på bildningnämndens möten

Cajsa Kronström, Noel Rönnberg och Kjell Nilsson
I ett drygt år nu har en elev från Övernäs och en från Strandnäs skolor varit med på möten i Mariehamns bildningsnämnd. Och under den första tiden är omdömena positiva.

Ingen snabbtur för Björköbor på valdagen

Kumlinge kommun får inte ekonomiskt understöd från landskapet för taxibåt mellan Björkö och Kumlinge på riksdagsvaldagen den 14 april.

Kultmack blir museum

Edos mack ska få nytt liv.

”Yrkesfiskare är en hotad art”

Camilla Gunell och Roger Nordlund om utmaningarna:
Tillgång till lokalproducerad fisk och behov av stödåtgärder för yrkesfiskare på Åland diskuterades när vicelantrådet Camilla Gunell (S) presenterade lagförlaget för fiskereglering i lagtinget idag.

Sakkunnigutlåtande krävs om utsläpp från Fifax

Skogsägaren Ture Sandholm intervjuas av Peter Grönholm:
Nu kräver polisen att landskapet ger ett sakkunnigutlåtande om utsläppen från Fifax.

Kommunsammanslagning stöds av Geta

Geta kommunstyrelse är positiva till en kommunreform. Det framgår av protokollet från sammanträdet i går.

Fokus på pojkars psykiska hälsa

I april arrangerar Kvinnofridslinjen, landskapsregeringens samarbetspartner, en kurs som ska motverka sexualiserat våld, könsnormer och trakasserier.