Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 26 mars, 2019 - 06:41Uppdaterad: tisdag, 26 mars, 2019 - 13:14
  • Jim Häggblom, vd på Viking Line Buss som kör stadsbussen. Arkivbild: Owe Sjöblom

Stadsbussen tankar förnybar diesel

Viking Line Buss tankar nu också stadsbussarna med Nestes förnybara diesel. Sedan i höstas har landsortsbussarna körts på bränslet.

Företaget skriver i ett pressmeddelande att ”utsläppen har minskat väsentligt, koldioxidutsläppen med cirka 90 procent”. Det förnybara bränslet är något dyrare än konventionell fossil diesel och tilläggskostnaden ska betalas av landskapsregeringen, Mariehamns stad och Viking Line Buss.

Bränslet Neste MY Renewable Diesel har tidigare fått kritik för att innehålla palmolja. Framställningen av palmolja innebär ofta att regnskog skövlas, vilket bidrar till den globala uppvärmningen. Men Neste hävdar att de jobbar hållbart och har spårbarhet till producenter av palmolja och de upplever att de hjälper till att göra palmoljeindustrin mera hållbar.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »