Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 18 januari, 2018 - 14:48
  • Infrastrukturdirektör Kai Söderlund. Arkivfoto: Hasse Persson-Bru.

Staden vill diskutera med Ömsen

- Vi ska ta en intern diskussion här i förvaltningen och sedan behöver vi ta en närmare diskussion med Ömsen om var problematiken ligger. Det säger Kai Söderlund, infrastrukturdirektör i Mariehamn med anledning av att Ålands ömsesidiga försäkringsbolag i går meddelade att man inte längre vill köpa tomterna på Lotsgatan där man hade planerat att bygga bostadshus.

I går sade Ömsens vd Dan-Erik Woivalin till Ålands Radio att problemet är att stadens regler för hur parkeringar och parkeringshus får byggas fördyrar projektet, men om staden skulle kunna tänka sig att ändra sina regler kan Ömsen ändra sitt beslut och trots allt gå in för att köpa marken.
- Vi ska diskutera det här nu och sedan får vi analysera hur vi ska göra. Klart är i alla fall att den här upphandlingen är avslutad och ändrar vi några regler så måste vi bjuda ut tomterna på nytt, säger Kai Söderlund.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »