Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 10 juni, 2021 - 06:14Uppdaterad: torsdag, 10 juni, 2021 - 09:41
  • Arbetet med avloppsledningen pågår. Foto: Hans Persson-Bru.

Staden skickade svar till Eriksson Bygg Ab

Staden ansåg redan från början att det var brådskande att få avloppsledningen säkrad. Det skriver infrastrukturchefen Kai Söderlund i ett svar till Eriksson Bygg Ab.

Byggfirman skickade nyligen ett brev till stadens infrastrukturnämnd där man undrade varför man inte fick lämna offert på flyttande av avloppsledningen i Västra hamnen. Ledningen hade rubbats när Viking Grace gick på grund i vintras.

Infrastrukturnämnden höll möte i måndags men tog inte upp skrivelsen, utan istället har infrastrukturchefen nu besvarat den. Han skriver att nämnden diskuterade den rubbade avloppsledningen den 22 april och att det formella upphandlingsbeslutet togs den 27 april. Han skickar kopior på besluten till Eriksson Bygg och tackar för att företaget visat intresse för stadens dykarbeten och arbeten med sjöledningar.

Kai Söderlund medverkar i Åland i dag i eftermiddag så då hör vi mer om det här.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »