Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 25 maj, 2010 - 08:47Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

"Staden ska vara kvar i Mise"

Det har inte framkommit några fakta som föranleder en omprövning av stadens tidigare ställningstaganden när det gäller avfallshanteringen. Det anser stadsstyrelsen med anledning av en motion om att staden ska lämna Mise. I motionen föreslår obunden samlings Carl-Gustav Flink att staden lämnar Mise, utarbetar en egen renhållningsplan och tar initiativ till ett kommunägt avfallsbolag. Stadsstyrelsen noterar att staden har goda förutsättningar att klara avfallshanteringen på egen hand men att man prioriterar ett kommunalt samarbete. Stadsfullmäktige behandlar ärendet i kväll. Då diskuteras också bland annat en jämställdhetsplan, en handlingsplan mot sexuella trakasserier samt stadsplanen för Algots varv.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »