Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 10 augusti, 2011 - 08:58Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Staden ger Waldorfskolan bidrag

"Om det ska finnas realistiska möjligheter att etablera en Waldorfskola som kan verka långsiktigt bör landskapsandelssystemet ses över". Det skriver skolnämnden i Mariehamn med anledning av en anhållan om finansiering av den nyöppnade Waldorfskolan. Skolans direktion vill att staden deltar med finansiering för tre elever som kommer från Mariehamn. Staden ser positivt på det privata alternativet, men konstaterar att finansieringen blir något dyrare per elev än i de egna skolorna. Stadsstyrelsen föreslås ändå bidra med 4.764 euro per elev, vilket motsvarar de rörliga kostnaderna per elev i stadens skolor. Samtidigt föreslås att landskapsregeringen ser över landskapsandelssystemet så att det ger bättre förutsättningar för elever och kommuner att välja ersättande skolor.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »