Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 20 juni, 2018 - 05:46Uppdaterad: onsdag, 20 juni, 2018 - 06:22

Somnade vid ratten och kolliderade

Drygt 2.000 euro i böter fick en bilförare som förra våren somnade vid ratten och kolliderade med en mötande bil.

 Mannen var på väg mot Mariehamn, längs Lemlandsvägen, då han somnade och hamnade i körfältet för motkommande trafik. Det ledde till en kollision med en bil som hamnade i diket och voltade runt. Föraren i den bilen fick en sårskada i bakhuvudet och värk i höften.

Den dömde medgav i tingsrätten att han gjort sig skydlig till äventyrande av trakfiksäkerheten och vållande av personskada. Men tingsrättens dömde för grovt äventyrande av trafiksäkerheten eftersom mannens beteende ansågs ha varit ägnat att förorsaka allvarlig fara för annans liv eller hälsa.

Domen blev 70 dagsböter på totalt 2.030 euro samt körförbud till i september. Den dömde ska bland annat också betala den andra förarens rättegångskostnader på drygt 990 euro.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »