• I går var det teaterpremiär på Föglö. Foto: Lukas Jacobson.
Publicerad: onsdag, 1 augusti, 2018 - 05:41

Sommarteatern på Föglö hade premiär

I går kväll var det premiär för sommarteatern i Degerby på Föglö.

Det var föreställningen En fästmö till låns som är skriven av Astrid Lindgren.

Regissör för teatern är Daniel Lindström och han förväntade sig att det skulle komma en del publik.

- Min förväntning är framförallt att aktörerna ska ha kul och att det rullar på och såklart också att publiken ska ha roligt, säger Lindström.

Eftersom det förekom vissa tabbar under genrepet så fanns det en viss nervositet bland skådespelarna men de räknade mest på att det skulle bli kul.

Hör mer om teaterpremiären i Gomorron.

Fler Nyheter

Självmordshandlingar av tonåringar ska förhindras via rollspel

Ann-Charlott Rastas, som är projektledare för YAM och rehabiliteringschef på Psykosociala förbundet.
Under tisdagskvällen hölls en föreläsning av YAM (Youth Aware of Mental Health). YAM riktar sig till åttondeklassare och är evidensbaserat. Poängen med självaste programet är att motarbeta psykisk ohälsa, depressivt beteende och även fungera som en prevention mot självmordshandlingar.

Rättegång om dödsvållande och grovt äventyrande av trafiksäkerheten

Tomas Tornefjell rapporterar om rättegången:
I dag inledde Ålands tingsrätt rättegången mot en man som är åtalad för grovt äventyrande av trafiksäkerheten och dödsvållande i samband med en krock mellan en paketbil och en motorcykel där motorcykelföraren avled omedelbart. Olyckan inträffade på Sundsvägen i Finström i september 2017.

Åland hördes av regeringsbildare

Lantrådet Katrin Sjögren:
-Vi betonade att det är viktigt att vi kommunicerar och har en dialog, säger lantrådet Katrin Sjögren (Lib) med relationen till den tidigare finländska regeringen i färskt minne. Landskapsregeringen träffade partiledarna i de blivande regeringspartierna i Helsingfors idag.

PAF ersätter de drabbade företagarna-kollegan slipper betala

Pafs styrelseordförande Jan-Mikael von Schantz och vd Christer Fahlstedt om beslutet (från Åland idag)
Paf har valt att erbjuda alla de 15 drabbade företagarna en återbetalning av de pengar som bokförerskan har stulit av dem. Den totala summan som Paf erbjuder sig att återbetala till de drabbade företagen är cirka 780 000 euro. Det här meddelar PAF i ett pressmeddelande.

Domstolshandling klistrades upp på stan

Polisen har fått in en anmälan efter att handlingar från en dom om barnpornografi i dag klistrades upp på en plats i centrum av Mariehamn. Bland annat framgick den dömdes namn.

Snart står Åland utan landskapsläkare

Emad Afrasiabi fortsätter inte som landskapsläkare. Det står klart i samband med att den sex månader långa prövotiden går mot sitt slut.

PAF: "Vi hoppas nu kunna stänga det här fallet"

Styrelseordförande Jan-Mikael von Schantz:
Under morgonen gick PAF ut med sitt beslut om att återbetala de pengar som förskingrades mellan 2019 och 2012. Sammanlagt 780 000 euro förskingrades och den största delen av summan spelades bort på PAFs olika spel, men spelbolaget har också beslutat att täcka även de pengar som stals men inte användes till spel.

Villkorligt straff för grov rattfylla

En man har av tingsrätten dömts för grovt rattfylleri efter att ha kört bil från Skarpansvägen till Mattishallens parkering med 0,92 mg/l alkohol i...

IFK firar 100 år på muséet

Christer Björkman om utställningen:
I år firar föreningen IFK Mariehamn 100 år, det firas bland annat med en specialutställning på Ålands konsthistoriska museum med vernissage på torsdag.