Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 17 juni, 2022 - 06:28Uppdaterad: fredag, 17 juni, 2022 - 08:11

Söderlund frågar om oönskade graviditeter

Lagtingsledamoten Pernilla Söderlund (Lib) vill ha svar på om landskapsregeringen ser ett behov av ytterligare åtgärder för att minska antalet oönskade graviditeter på Åland.

I en skriftlig fråga som hon lämnat in till lagtinget räknar hon upp några bidragande orsaker till att Åland har ett stort antal aborter. En orsak är hälsovårdarbristen och en annan att Åland inte subventionerar preventivmedel på samma sätt som man gör i omkringliggande regioner.

Pernilla Söderlund menar att det behövs flera åtgärder för att minska antalet oönskade graviditeter, eftersom det skulle öka den sexuella och reproduktiva hälsan och ge ett flertal positiva effekter för kvinnors psykiska hälsa.

Landskapsregeringen ska besvara frågan inom tio dagar under lagtingets plenum, alternativt meddela att frågan inte besvaras.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »