Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 17 maj, 2019 - 05:45Uppdaterad: fredag, 17 maj, 2019 - 10:13
  • Susanne Broman, till höger, ledde seminariet. Foto: Tomas Tornefjell

Socialt hållbar arbetsmarknad

År 2030 ska Åland vara ett samhälle för alla. Det poängterades under gårdagens seminarium om en socialt hållbar och inkluderande arbetsmarknad som ararangerades av Ålands handikappförbund. Deltagarna fick bland annat veta mer om den svenska arbetsförmedlingens projektet Gör Plats, där sytet är att fler med funktionsvariationer ska få ett varaktigt arbete.

-Det finns ett stort behov av arbetskraft i Sverige, men människor med olika former av funktionsvariationer har väldigt svårt att få ett jobb. Det säger Mattias Eilola som jobbar med projktet Gör Plats.

Myndighetschef Tomas Lundberg från Ålands arbetsmarknads- och studieservicemyndighet, AMS, höll en presentaion där han bland annat berättade om arbetsförmedlingens roll och den informationsfolder som man tagit fram för att informera arbetgivare om vilka stöd de kan erhålla när de anställer någon med en funktionsvariation.

-Jag hoppas att den offentliga sektorn tar sitt ansvar i detta fall, säger handikappförbundets verksamhetsledare Susanne Broman.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »