Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 17 september, 2019 - 13:39Uppdaterad: tisdag, 17 september, 2019 - 17:51
  • Freddie Forsman, Sanna Söderlund, Miina Fagerlund, Helena Flöjt-Josefsson och Henrik Flöjt kandiderar för socialdemokraterna. Foto: Malin Henriksson

Socialdemokraterna presenterade sista kandidaterna

Ålands socialdemokrater presenterade i dag sina sista kandidater till höstens lagtings- och kommunalval. Det är en skara som brinner för frågor för arbetare, ungdomar och folk med funktionsvariationer.

Finströmaren Freddie Forsman ställer upp i valet för andra gången och är i dag vice ordförande i partistyrelsen. Han vill bland annat arbeta för avgiftsfri idrott för barn och vill inte att det ska vara en klassfråga. Han är fackligt aktiv och förtroendeman på sitt arbete.
– Arbetarnas intresse är mitt intresse, det är inte så många beslutsfattare som ser till arbetarnas bästa i dag, säger han.

Saltvikaren Helena Flöjt-Josefsson är den enda i dagens presentation som bara ställer upp i lagtingsvalet. Hon är specialsakkunnig inom integration och social hållbarhet på landskapet och det här är hennes tredje kandidatur.
– Jag ställer upp för att alla ska få vara med i det åländska samhället; jämställdhet, delaktighet och ansvarstagande är viktigt. I dag finns strukturer som gör att alla inte kan vara med.

Finströmaren Miina Fagerlund driver en hjälpmedelsbutik och är invalidpensionär.
– Jag brinner för den lilla i samhället, det finns inte förutsättningar för alla att vara med i dag. Det finns heller inga beslutsfattare med grava funktionsnedsättningar och då blir det ett kunskapsgap. Jag vill jobba med handikappfrågor, barn och unga, mångfald och integration.

Eckeröbon Sanna Söderlund arbetar som processägare på bank och vill jobba för frågor kring funktionsvariationer och utbildning.
– Jag tror på tillgänglighet. Och är en sådan som hellre jobbar än pratar, säger hon.

Jomalabon Henrik Flöjt är pensionerad VVS-ingenjör och egenföretagare. Han värnar frågor om skola och utbildning.
– Det är viktigt att alla får en kostnadsfri utbildning fram tills gymnasiet är slut. Jag är också intresserad av frågor kring energi och miljö, både i skolor och ute i samhället.

Vid presentationen kunde två kandidater inte närvara. Det handlar om Jerry Jansson från Mariehamn som vill arbeta för ett samhälle för alla där ingen ska behöva må dåligt i någotdera av livets skeden samt Ann Eriksson från Lemland som brinner lite extra för tandhälsa, arbetshälsa, ungdomars mående och föräldraansvar.
 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »