Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 21 maj, 2019 - 14:05
  • Nuvarande landskapsläkaren Emad Afrasiabi. Foto: Owe Sjöblom.

Snart står Åland utan landskapsläkare

Emad Afrasiabi fortsätter inte som landskapsläkare. Det står klart i samband med att den sex månader långa prövotiden går mot sitt slut.

Den 20 juni arbetar han sin sista dag på Åland och går därefter tillbaka till tjänsten som läkare på Pargas hälsostation. Emad Afrasiabi berättar att personliga skäl ligger bakom att han inte vill fortsätta tjänsten som landskapsläkare.

Socialminister Wille Valve (mså) uppger att både landskapsregeringen och Emad Afrasiabi var överens om att anställningen inte ska fortsätta.

Den senaste tiden har landskapsregeringen haft svårt att rekrytera och behålla landskapsläkare.

-Det är en specifik tjänst där man driver förvaltningsprocesser och som kräver både bred kunskap om förvaltning och medicinsk kunskap, vilket är ovanligt. Funktionerna behövs, men den politiska konsekvensen blir nu att vi får gå igenom om det är vettigt att ha kvar tjänsten som landskapsläkare eller om arbetet kan organiseras på ett annat sätt, säger Wille Valve.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »