Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 2 april, 2020 - 07:56Uppdaterad: torsdag, 2 april, 2020 - 10:55
  • Mathias Eriksson, skoldirektör vid SÅHD. Arkivbild.

Snart nytt grundavtal för SÅHD

Nu har ett förslag till nytt grundavtal för Södra Ålands högstadiedistrikt skickats ut till kommunerna för påseende.

Det nya grundavtalet behövs bland annat för att SÅHD ska kunna ta hand om specialfritidshemsverksamheten när KST träder i kraft vid årsskiftet. Grundavtalet ska upp på nästa fullmäktigemöte som troligtvis hålls i mitten av maj och sen bör kommunerna godkänna det i juni för att tidtabellen ska hållas.

SÅHD har även fått indikationer på att förvaltningsdomstolen påskyndar processen med besväret om till- och ombyggnaden av Kyrkby högstadieskola.

- Den 20 april är det öppning av anbuden och då skulle det vara bra om vi vet om processen var rätt gjord eller om vi måste göra om det, säger skoldirektör Mathias Eriksson.
På senaste förbundsfullmäktigemötet valdes Niklas Danielsson från Hammarland till ordförande och Maria Björke från Lemland till viceordförande för en mandatperiod om ett år. Gyrid Högman, Jomala, valdes till förbundsstyrelsens ordförande och Johanna Häggblom, Lemland, till viceordförande för de kommande två åren.

 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »