Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 20 oktober, 2020 - 09:52Uppdaterad: tisdag, 20 oktober, 2020 - 10:31

Smittspridningsåtgärder försvårar för hörselskadade

Vissa åtgärder för att bromsa smittspridning försvårar i vardagen för hörselskadade.

I internationella medier har man pratat om att munskydd ställer till det för hörselskadade som i vanliga fall läser på läpparna. Munskydd används ännu inte i så stor utsträckning på Åland men även andra åtgärder kan försvåra för människor med nedsatt hörsel. Många i Ålands hörselförening har till exempel diskuterat skärmarna i butiker, säger Raphael Karlsson från Ålands hörselförening.

–Trots att jag bär två hörapparer har jag problem i butikskassorna när de sitter bakom skärm, jag har också fått kommentarer från medlemmar som varit på sjukhus och har haft problem med sköterskor bakom plexiglasskärm med munskydd, säger Raphael Karlsson.

Han menar att det finns hjälpmedel som skulle underlätta för hörselskadade i dessa situationer, till exempel så kallad teleslinga som sänder ljud direkt in i hörapparater.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »