Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 18 april, 2018 - 15:06Uppdaterad: onsdag, 9 maj, 2018 - 06:22

Smart Marina planeras för fullt

Projektet "Smart marina" är nu i full gång och gästhamnarna som är med har planerat vad det är dom vill göra för pengarna. Det är ett Central Baltic-projekt som sammanlagt fördelar nio miljoner euro för att höja kvaliteten och servicen vid olika gästhamnar.

På Åland är det 13 gästhamnar som är med i projektet och totalt är 32 hamnar med. Dom övriga hamnarna finns i Sverige, riket och Estland. Varje hamn kan få maximalt 200.000 euro i stöd.

Exempel på vad som ska göras är bland annat ett servicehus vid Rödhamns gästhamn och i östra hamnen ska MSF byta ut en brygga.

- Båtgästerna vill ha mer bekvämligheter, men inkomsterna från övernattningarna räcker inte till för att göra investeringar i den här kostnadsklassen, säger både Simon Karlsson vd MSF och Brage Jansson vid ÅSS.
Dom åländska gästhamnarna säljer ungefär 28.000 nätter per år och 70 procent av intäkterna kommer under veckorna i juli.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »