Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 25 november, 2020 - 15:11Uppdaterad: onsdag, 25 november, 2020 - 16:53
  • Influensavaccineringen upphör. Arkivbild.

Slut på vaccin för influensa

Inga fler bokningar kan tas emot för vaccinering av säsongsinfluensavaccinet på grund av att vaccinet är slut i hela landet.

Inbokade patienter samt företagshälsovårdens reserverade vaccin för hälso- och sjukvårdspersonal kommer dock att vaccineras som planerat.

Klinikchefen på ÅHS Tora Woivalin säger att det beror på att det är fler människor som har vaccinerat sig och hänvisar till att man från myndighetshåll uppmanat alla i riskgrupper att vaccinera sig för att undvika både influensa och covid.
THL har meddelat att det inte kommer mera vaccin. Det delades ut 5.600 doser med vaccin för vuxna till Åland i år och 360 doser för barn som går att jämföra med 5.100 vuxendoser i fjol och 590 doser åt barn.
- Lyckligtvis går det att se någonting positivt med detta. Det är att intresset varit särskilt stort i år. Det är många i riskgrupp som tagit vaccinet och det innebär att en stor del av befolkningen är skyddad och när det kommer till vaccin kan man prata om flockimmunitet, säger Tora Woivalin.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »