Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 23 april, 2019 - 16:23

Slopa tandvårdsbil och stöd för kommunreform

Slopa tandvårdsbilen och processtödet till kommunerna för att genomföra kommunsammanslagningen. Det föreslås i två budgetmotioner med anledning av landskapsregeringens förslag till första tilläggsbudget för 2019.

Brage Eklund och Axel Jonsson i Ålands framtid menar att en tandvårdsbil för 350. 000 euro blir dyr i drift eftersom det kräver stora investeringar och mer personal. Driftskostnaderna uppskattas öka med 100.000 euro i året.

-Dels mot bakgrund av Ålands korta avstånd, dels med anledning av att branschen motsätter sig ambulerande tandvård, är den föreslagna investeringen i en tandvårdsbil otillräckligt motiverad, skriver Eklund och Jonsson.
Harry Jansson (C) vill ha bort 70.000 euro i tilläggsbudgeten, för processtöd till kommunerna i samband med att 15 kommuner ska bli tre. Han anser att eftersom kommunreformen inte kan genomföras på grund av kommuninvånarnas motstånd och eftersom det inte finns utrymme för frivilliga sammanslagningar finns det inget behov för processtödet.
 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »