Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 25 maj, 2010 - 12:51Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Slipper bygga skyddsrum

Fastighetsbolaget Meristorp behöver inte bygga skyddsrum i det planerade bostadshuset i Bengtsböle i Lemland. Det anser räddningsnämnden som förordar undantag från kravet på skyddsrum trots att våningsytan är 677 kvadratmeter, alltså 77 kvadratmeter över gränsen för när skyddsrum ska byggas. Enligt räddningslagen kan undantag beviljas om välgrundade skäl föreligger. För Meristorp skulle tilläggskostnaden för ett skyddsrum bli nio procent av byggkostnaderna, och enligt praxis i riket ges undantag om tilläggskostnaderna är sex procent. Bostadshuset i Bengtsböle är inte heller planerat med en källarvåning vilket skulle vara nödvändigt för ett skyddsrum. Det är Statens ämbetsverk som har begärt utlåtande från räddningsnämnden.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »