Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 16 juni, 2017 - 06:00Uppdaterad: fredag, 16 juni, 2017 - 09:59
  • Skrotbilar som överges av sina ägare är ett växande problem enligt Sandra Elmén. Arkivfoto: Camilla Ahlbom.

Skrotbilar växer på hög

Kommunalförbundet Mise slår larm om det allt mer växande problemet med skrotbilar som lämnats övergivna i naturen av sina ägare.

Skrotbilarna trängs med fåren vid Nabbens parkering. En grön och en blå är i uselt skick, bilar som som ingen längre rattar. Sandra Elmén, handläggare och ekonom vid Mise, menar att det här är ett problem som man vill komma tillrätta med.

- Det är tidskrävande och resurskrävande att hitta ägare, söka fram vem som är ägare och ett annat stort problem är att de här bilarna inte direkt är vackra. Det är något som tar väldigt lång tid om ägarna inte tar sitt ansvar för de här bilarna. Och då blir det ofta dyrt både för medborgarna och för ägarna, säger Sofie Dahlsten, verksamhetsledare vid Mise.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »