Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 21 augusti, 2019 - 07:04Uppdaterad: onsdag, 21 augusti, 2019 - 07:49

Skoltjuv greps och stöldgods hittades

Förutom skadegörelse, begicks även en grov stöld samt flertalet olovliga besök på Övernäs skola under den gångna helgen. Bland annat surfplattor stals. Nu har en misstänkt man gripits.

Det här framkommer av polisrapporten från nattpasset.

Den misstänkte gärningsmannen hade fastnat på en övervakningskamera och under måndagen utredde polisens hans identitet. En polis fick på sin fritid av en slump syn på mannen och han kunde gripas i Mariehamns centrum på måndag kväll. Igår, under tisdagskvällen, hittade en polispatrull gömstället för delar av stöldgodset från Övernäs skola, däribland surfplattor varav de flesta var trasiga.

Igår kväll inkom också en ny anmälan om ett eventuellt inbrott på Övernäs skola. På plats konstaterades att en dörr till lågstadiet stod öppen och att larmet var igång. Ingen gärningsperson påträffades och inga materiella skador syntes.

Polisen kallades därefter till ett liknande uppdrag på Godby högstadieskola. Ingen person påträffades där heller, dock var en dörr och ett fönster öppna. Det är ännu oklart om något har stulits från skolan.

 

 

 

 

 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »