Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 28 november, 2011 - 14:10Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Skolorna sparade mest el

Under el-spardagen den 16 november sparades det, enligt en grov uppskattning mellan en halv och en procent jämfört med en normal dag. -Som flera år tidigare kan konstateras att besparingen i stort är svår att uppskatta. Det är bättre att jämföra enskilda kunders besparing, säger Kraftnät Ålands vd Jan Kahlroth.Skolorna var som vanligt mycket duktiga på att spara el. I år var det Södersunda skola som stod för den största inbesparingen, 43 procent. Brändö skola sparade 35 procent av sin elförbrukning jämfört med dagen innan. Bland de företag och organisationer som anmält sig till utmaningen var det Alandiabolagen som som sparade mest. De sparade hela 38 procent av sin elförbrukning under elspardagen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »