Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 21 december, 2010 - 07:47Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Skolelever fick skyddsglasögon<br>inför nyårets raketskjutande

Ett par bra skyddsglasögon är att rekommendera på nyårsafton! Det var budskapet när Förbundet Finlands svenska synskadade i går besökte årskurs sju i Godby högstadieskola. Där delade de bland annat ut godkända skyddsglasögon till eleverna. I Finland sker ett 40-tal olyckor per år där personer skadar sina ögon, och i nyårstider ökar förstås riskerna då folk skjuter raketer och leker med smällare. -Det är inte bara de som skjuter som är i riskzonen. Också folk i närheten och de som betraktar fyrverkerierna på avstånd ska vara försiktiga, säger Sofia Stenlund på förbundet. Hon påminner om risken att raketer kan studsa och styra fel, ibland ganska långa sträckor. I år är femte året som Förbundet Finlands svenska synskadade delar ut skyddsglasögon i skolklasser i olika delar av landet. Idén kommer ursprungligen från Island.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »