Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 15 november, 2022 - 22:00Uppdaterad: onsdag, 16 november, 2022 - 09:09

Skattegränsen ska prioriteras

Under sitt gruppanförande, under tisdagens budgetdebatt, sa Marcus Måtar (Ob) att han var förvånad över att skattegränsen var så lågt prioriterad i budgetförslaget.

   -Det enda som finns är ett bidrag som företagare kan söka för att få viss kompensation för kostnader som hör ihop med skattegränsen, sa Marcus Måtar.

De obundna ska nu börja driva linjen att Åland behöver omförhandla det avtal som Finland har ingått med EU gällande hur Åland ingår i den europeiska unionen.
   -Vi anser att Åland ska ingå i den europeiska skatteunionen, förutom när det gäller hamnar och flygplatser, vilket innebär att varorna kan flöda fritt samtidigt som taxfree-handeln bibehålls. Det sa Marcus Måtar.

Den liberale lagtingsledamoten John Holmberg såg det som positivt att de obundna lyfte frågan om skattegränsen, även om det inte är en ny tanke.
   -Den presenterades för delar av landskapsregeringens ministrar redan under 2020, sa John Holmberg.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »