Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 12 april, 2019 - 15:47Uppdaterad: fredag, 12 april, 2019 - 18:10
  • Skarven är i tillräckligt bra skick för att själv återvända till Svinö, trots hål i skrovet. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.

Skarven går mot Svinö för egen maskin-orsaken till grundstötningen ännu oklar

Skarven har fått lov att för egen maskin gå till Svinö, med en bärgare redo för säkerhets skull.
En fullständig analys av datasystemet ska snart ge ett definitivt svar på vad grundstötningen berodde på.

Det säger Ansgars VD Tomas Lindqvist, som inte vill spekulera om det är ett systemfel eller den mänskliga faktorn som låg bakom olyckan.
- Vi vill ha ett facit i hand först, och vi har varit i kontakt med fartygets tillverkare som ska komma hit för att utföra analysen, säger Lindqvist, som förväntar sig att man inom kort kommer att ha en definitv rapport på vad som hände.
Han kan inte heller säga exakt när reparationerna av de plåtskador som uppstått kan inledas, men säger att man för närvarande är i kontakt med olika varv där de skulle kunna utföras.
Skarven har fått lov att för egen maskin gå till Svinö, med en bärgare redo för säkerhets skull. Och hon förväntas anlända dit kring klockan 18.00.
För de vars bil blivit kvar ombord avgår en buss från bussplan till Svinö klockan 17.30, meddelar Niklas Karlman på infrastrukturavdelningen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »