Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 18 augusti, 2010 - 07:32Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Skarp kritik mot Off Road

Socialdemokraten Mia Hanström kritiserar fenomenet Off Road, som är när man kör på sämre privata vägar och i skogsområden som helt saknar vägar. På Åland kör ett 15-tal bilar Off Road på sammanlagt fem ställen. En firma från riket har uthyrning i Kumlinge, och det var den körningen som Mia Hanström hade sett bilder från och kritiserade i sitt blogginlägg. De andra fyra platserna ligger på fasta Åland. De turister som kör på Åland kommer främst från andra Off Road-klubbar i Sverige och förarna kommer hit genom utbyte med åländska Off Road-entusiaster. "Djuren har ungar och naturen blir förstörd vilket upprör mig och det är ju ingen slump att det är förbjudet i närområdena. Åland ska inte vara en frizon för dylik verksamhet och de stämmer dessutom dåligt med Ålands försök att nischa sig om miljövänligt", skriver Mia Hanström i sin blogg.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »