Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 16 november, 2022 - 08:19Uppdaterad: onsdag, 16 november, 2022 - 12:46

Skärgårdskommuner vill slänga trafiktaxan ”i sopkorgen”

Skärgårdskommunerna vill slänga landskapsregeringens förslag på högre taxa för tung trafik på tvärgående linjen ”i sopkorgen”.

I en skrivelse undertecknad av Brändö, Föglö, Kumlinge, Kökar, Sottunga och Vårdö skriver de att en taxa inriktad på näringslivet är direkt förkastlig och hotar näringslivet.

–Utöver att det är ytterst tveksamt om det ens är lagligt att förfara på det sättet, önskar skärgårdskommunerna framföra det beklagliga i att man motarbetar näringslivsutvecklingen på detta sätt, skriver de, och menar att det redan är dyrare att bedriva verksamhet i skärgården.

Slutligen framför de en önskan om att landskapsregeringen förpassar förslaget dit det hör hemma, ”i sopkorgen”, innan större skada skett.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »