Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 15 juni, 2010 - 12:10Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Skärgården väntar på lr-besked

-Det går inte att komma med några konkreta förslag på hur skärgårdstrafiken kunde se ut innan landskapsregeringen ger ett slutligt besked om vilka tidsramar vi har att hålla oss till. Det säger Satu Numminen i Kumlinge efter att kommunens trafikgrupp hade möte i går. Dessutom väntar gruppen på en inbjudan till den gemensamma turlistgruppen, och det är också en inbjudan som hon tycker måste utgå från landskapet. I väntan på besked från landskapet ser man i Kumlinge över olika alternativa lösningar och diskuterar även med Brändö, Vårdö och Föglö, alltså de kommuner som man har gemensamma färjelinjer med. -På det sättet har vi möjlighet att agera snabbt när vi väl får veta något konkret från landskapet, säger Satu Numminen. Sent i eftermiddag har landskapsregeringen överläggning om skärgårdstrafiken.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »