Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 11 juni, 2010 - 16:27Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Skärgåden säger nej till sparkrav

Skärgårdskommunernas svar på de kraftiga nedskärningar i skärgårdstrafiken som trafikavdelningen föreslår är ett enhälligt rungande nej. -Det här är inte en fråga vi diskuterar med trafikavdelningen, inte ens med trafikministern. Det här handlar om skärgårdens överlevnad och är en politisk fråga som vi vill diskutera med hela landskapsregeringen. Det säger Anders Englund, centern, från Vårdö.Skärgårdskommunerna erbjuder sig att själva utarbeta turlistor man kan leva med inför 2011, bara man får tillgång till all information om lönesättning, bunkerkostnader mm men för 2010 går man inte med på några ytterligare neddragningar. - Vår trafik är redan neddragen under en acceptabel miniminivå säger Stig Brolin, kommun styrelsens ordförande i Kökar.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »