Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 23 oktober, 2020 - 11:20
  • Många prov har varit positiva den senaste dagarna. Arkivbild.

Sju nya fall av covid-19

Sju nya fall av covid-19 har tillkommit på Åland sedan i tisdags. Det handlar om sådana som redan som sitter i karantän och om en smitta förvärvad utanför Åland.

-Så det handlar inte om att vi har en mycket förvärrad situation gällande samhällssmitta, säger ÅHS hälso- och sjukvårdsdirektör Jeanette Pajunen.
Fyra av de sju fallen är fotbollsspelare i IFK Mariehamn, som Ålands radio redan rapporterat om. Jeanette Pajunen säger att det är självklart att när många sitter i karantän kommer det positiva fall bland dem. Smittspårningen är gjord och ytterligare fyra personer är satta i karantän. Jeanette Pajunen säger att man redan konstaterat en samhällssmitta, men de nya fallen är kopplade till fall som fått smittan utanför Åland.

-Försiktig ska man alltid vara och med så här mycket konstaterad smitta på Åland behöver man vara extra noga med de basala hygienrutinerna, säger Jeanette Pajunen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »