Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 18 september, 2018 - 11:28Uppdaterad: tisdag, 18 september, 2018 - 11:29
  • Nolltolerans gäller enligt sjöräddningens verksamhetsledare Dag Lindholm. Arkivfoto: Cecilia Ekströmer.

Sjöräddare onyktra på uppdrag

Två frivilliga sjöräddare från Ålands sjöräddningssällskap är avstängda från larmlistorna på grund av att de var onyktra när de deltog i ett räddningsuppdrag på Skiftet, öster om Brändö, den 8 september.

Sjöbevakare som deltog vid samma uppdrag misstänkte att de åländska sjöräddarna var berusade och genomförde en blåskontroll. Den visade att båtföraren hade 0,6 promille alkohol i blodet vilket är under gränsen för roderfylleri. Sjöräddarna fick därefter fortsätta i det pågående räddningsuppdraget.

Ålands sjöräddningssällskap verksamhetsledare, Dag Lindholm, beklagar händelsen och säger att nolltolerans gäller både vid övningar och uppdrag. Anledningen till att de två ändå åkte ut var att de var dom enda, av ett 20-tal frivilliga på Brändö, som svarade på ett akut larm som kom från Åbo.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »