Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 25 januari, 2012 - 12:12Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Sjömansunionen om uppgörelsen

Sjömansunionen har hävdat, och hävdar nog fortfarande, att det inte med bibehållen sjösäkerhet går att köra Skarven med bara fyra mans besättning. Men facket är nu alltså beredda att göra ett försök som sedan ska utvärderas. -Jag tror att båda parterna vann på uppgörelsen. Vi var ute efter sjösäkerheten och har fått upp den frågan så att alla vet vad det handlar om, säger Sjömansunionens ordförande Simo Zitting. Sjömansunionen anser fortfarande att det inte med bibehållen sjösäkerhet går att köra Skarven med bara fyra mans besättning. -Men vi ger nu landskapet en möjlighet att visa att det är möjligt att trafikera med bara fyra i besättningen, säger Simo Zitting. Sjömansunionen är också mycket nöjda med att ha fått igenom en förlängning av kollektivavtalet, nu har landskapet gått med på att följa centralorganisationernas ramavtal.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »