Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 18 oktober, 2019 - 06:22Uppdaterad: fredag, 18 oktober, 2019 - 10:55
  • Niklas Stenbäck, chef förlandskapets kultur- och utbildningsavdelning säger att en ny sorts ledande utbildning kan vara verklighet om 10 år. Foto Felix Quarnström.

Sjöfartsutbildningar gör gemensam sak

I går utlyste landskapsregeringen att de tre åländska sjöfartsutbildningarna nu ska göra gemensam sak under namnet Alandica Shipping Academy och på det sättet sträva efter mer kundanpassade utbildningar och bättre marknadsföring internationellt.
För ett par veckor sedan kunde Ålands radio rapportera om att en av landskapsregeringen tillsatt arbetsgrupp kommit fram till ett förslag om hur den åländska sjöfartsutbildningen bör utvecklas för att möta den hårdnande konkurrensen och förändringar inom branschen.
- Om allt går i lås har vi den ledande utbildningen i regionen om tio år, med både yngre och äldre som vill utbilda och vidareutbilda sig här, säger Niklas Stenbäck, chef för landskapets utbildnings- och kulturavdelning.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »